Dodano: 2006-10-05 22:13
Dla mnie szczęście jest zbyt ulotne by je jakkolwiek określić. Ale mam pewność, że jest... I świadomość, że to ode mnie zależy czy ono będzie czy nie. Bo szczęśliwym można być zawsze, ale można mieć sceptyczne podejście do życia i nie być nigdy szczęśliwym 
- poza tym, to zawsze inni umierają.
Dodano: 2006-10-06 11:48
| Nightcreature napisał(a): |
| [quote:afa723b563="Narea"]tylko chodzi o to, że ja mam gwałcić:) i to tych przystojnych:) |
Chchiałbym byc przystojny i mieszkac w Twojej okolicy :twisted: :wink:[/quote:afa723b563]
to przyjeżdżaj - czekam:D
Dodano: 2007-05-15 06:43
Podobno to ja jestem szczęściem - słyszę to cały czas od swojego Kochania :wink:
Dodano: 2007-05-15 10:06
szczęście... nie zaznałem nigdy tego. może kiedyś...
"Niech Mrok bedzie z Wami"
Dodano: 2007-05-15 11:55
Dodano: 2007-05-15 12:12
Szczescie to pojecie wzgledne
Jest jak kolo fortuny w sumie :D Raz sie je ma innym razem nie, ale przykre jest to ze trzeba czasem smutku by ktos mogl dostrzec, a nawet docenic szczescie.
Szczesliwym chyba sie jest wlasnie wtedy, gdy nikomu nic nie brakuje i gdy ktos cieszy sie z tego co ma, kim jest itp.
Ja niestety pod ta definicja szczescia podpisac sie nie moge, ale tez w jakims stopniu jestem szczesliwa :D
(Brakuje mi paru elementow do pelni, ale na obecna chwile ciesze sie z tego co mam :D )
:lol:
Dodano: 2007-05-15 12:18
Ładnie to napisałaś droga Kirke.
My właściwie do pełni szczęścia brakuje tylko przekonania, że mnie trumna nie będzie uwierać w dupę :D
Dodano: 2007-05-15 13:49
Z dzisiejszymi mozliwosciami i dzisiejsza technika to o uwieranie w dupe nie masz sie co martwic Moj Droga :lol:
Dodano: 2007-07-09 18:32
Zacytuję Czechowa: "Szczęścia dla nas nie ma i nie może być, my tylko ciągle czekamy na szczęście."
Coraz częściej myślę, że te słowa są strzałem w dziesiątkę.
Dodano: 2007-07-09 18:57
na tym świecie nie ma prawdziwego szczęścia, każde jest nietrwałe a co za tym idzie niedoskonałe
szczęście mierzymy miarą zaspokajania potrzeb, których nie jesteśmy nigdy do końca w stanie zaspokoić
:idea:
Dodano: 2007-08-12 17:53
| Morgraf napisał(a): |
| Człowiek inteligentny nigdy nie bedzie szczęśliwy. |
Ograniczony, inteligentny człowiek, który ma w życiu za bardzo pod górkę i/lub przejawia niekorzystne dla siebie, żeby nie powiedzieć niewłaściwe, nastwienie do życia, siebie, otoczenia...
AMO ERGO SUM / "najlepszy sposób na uniknięcie krytyki- nic nie robić i nic nie znaczyć" / "Every passing minute is another chance to turn it all around"
Dodano: 2007-08-12 18:52
| Paskievicz napisał(a): |
| na tym świecie nie ma prawdziwego szczęścia, każde jest nietrwałe a co za tym idzie niedoskonałe
szczęście mierzymy miarą zaspokajania potrzeb, których nie jesteśmy nigdy do końca w stanie zaspokoić :idea: |
wyczytales to z ksiazki z darow dla powodzian? :idea:
| Morgraf napisał(a): |
:?: absurdalne
Dodano: 2007-08-13 14:54
Hmmm szczęście.. istnieje tyle zasad dzięki którym jesteśmy szczęśliwi, jednakże gdy ich nie spełnimy, nasza świadomość nie dopuszcza do siebie mysli ze jesteśmy czy możemy być szczęśliwi....
Dodano: 2007-08-13 20:55
To już zależy od nas.
AMO ERGO SUM / "najlepszy sposób na uniknięcie krytyki- nic nie robić i nic nie znaczyć" / "Every passing minute is another chance to turn it all around"
Dodano: 2007-08-13 21:15
| Shelly napisał(a): |
|
[quote:3720dd61cd="Morgraf"]Człowiek inteligentny nigdy nie bedzie szczęśliwy. |
:?: absurdalne[/quote:3720dd61cd]
A jednak widze w tym jakis sens.
Dodano: 2007-08-13 22:42
| Cytat: |
| Zacytuję Czechowa: "Szczęścia dla nas nie ma i nie może być, my tylko ciągle czekamy na szczęście." |
| na tym świecie nie ma prawdziwego szczęścia, każde jest nietrwałe a co za tym idzie niedoskonałe |
zgadzam się z tymi trzema stwierdzeniami. choć w pierwszym "Czekamy na (...)" zastąpiłbym "gonimy za szczęściem"
Z Paskieviczem zgodzę się wręcz w 101%
A ostatnie- rzeczywiście coś w tym jest, choć to chyba nie reguła.
Rozmyślanie o śmierci - jest rozmyślaniem o wolności. -Jim Morrison
Szczęscie :D Dodano: 2007-08-14 06:31
całkowite szczęście, to utopia. według mnie, jest nie osiągalne.
Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning...
Dodano: 2007-08-14 23:41
a czy nie jest tak ze ludzie wolą wierzyc w cos odległego , zapominając co mają tuz pod stopami :?: :!:
Dodano: 2007-08-14 23:48
ludzie wolą wierzyć w coś odległego, bo pod stopami tylko brud i syf- ot wszystko co ma do zaoferowania ludzkość.
Rozmyślanie o śmierci - jest rozmyślaniem o wolności. -Jim Morrison
Dodano: 2007-08-15 09:19
| HANAHHH napisał(a): |
| a czy nie jest tak ze ludzie wolą wierzyc w cos odległego , zapominając co mają tuz pod stopami :?: :!: |
tak, i to jest powazny problem :?
| Psycho napisał(a): |
| udzie wolą wierzyć w coś odległego, bo pod stopami tylko brud i syf- ot wszystko co ma do zaoferowania ludzkość |
brud i syf to tez powazny problem, ale nie wszystko co ma do zaoferowania ludzkosc :) poza tym do zaoferowania ma o wiele wiecej przyroda, ktora to ludzkosc coraz to wiecej docenia. Zmiany klimatyczne to juz proces nie do odwrocenia.
Dodano: 2007-08-15 11:05
| BarTolmai napisał(a): |
| poza tym do zaoferowania ma o wiele wiecej przyroda, ktora to ludzkosc coraz to wiecej docenia. Zmiany klimatyczne to juz proces nie do odwrocenia. |
Może to banalne - ale mnie osobiście bardzo to boli, że ludzie zabijają naturę, z której łona wyszli.
Patrząc na przyrodę, a nawet więcej delektując się jej elementami, znajduję ciszę i harmonię. Wokół siebie i w sobie.
Czyż nie jest to przejaw poczucia szczęścia (choć przez chwilę)?
I can't look it in the eyes Seconal, Spanish fly, absinthe, kerosene... Cherry flavored neck and collar I can smell the sorrow on your breath, The sweat, the victory... and sorrow The smell of fear, I got it